Taatsdeuren: voor elke interieurstijl de perfecte eyecatcher!

Eyecatcher interieur

WAAROM TAATSDEUREN VOOR IEDER INTERIEUR GESCHIKT ZIJN

Taatsdeuren, je hebt ze vast al eens in woonmagazines of op internet voorbij zien komen. Deze deuren zijn op dit moment helemaal in. En dat is niet zonder reden, want deze deuren passen bij verschillende soorten woonstijlen. Een taatsdeur is ook wel een strakke zwarte stalen binnendeur. Deze binnendeur draait om zijn verticale as heen en is ook wel taats draaiend. De taatsen/draaipunten bevinden zich zowel aan de boven- als onderkant van de deur. Hierdoor kan de deur strak gemonteerd worden zonder kozijn. Taatsdeuren zijn voor elk interieur geschikt. In dit artikel vertellen wij je waarom deze deuren bij iedere interieurstijl passen en wat de voordelen van de taatsdeur zijn. Lees snel verder en ontdek meer taatsdeuren en wat ze jouw interieur te bieden hebben.

Taatsdeuren hebben elk interieur veel te bieden. Niet alleen zijn dit prachtige deuren. Zo hebben deze deuren ook de volgende voordelen voor jouw woning of pand:

Unieke deuren: door een taatsdeur in je interieur te plaatsen, kies je voor een unieke deur die het middelpunt van jouw interieur wordt. Weinig mensen hebben een taatsdeur in huis, wat deze deur extra speciaal maakt.
Meer licht in de ruimte: kies je voor een taatsdeur, dan zal er meer natuurlijk licht de ruimte binnenkomen. Dit is zeker het geval als ook de aangrenzende ruimte over meerdere ramen beschikt.
De ruimte lijkt optisch groter: met een taatsdeur lijkt ook de vloer meer door te lopen en wordt de aangrenzende ruimte meer bij het geheel betrokken. Hierdoor oogt de kamer ruimtelijker.
De deur sluit automatisch: taatsdeuren sluiten automatisch, waardoor je in de winter op stookkosten zal besparen. Ook komen eventuele vingers van kinderen er niet tussen, omdat de deur met vertraging sluit.
De deur heeft een minimalistische uitstraling: er hoeft geen slotkast te worden geplaatst, waardoor de deur strak en minimalistisch oogt.

Je weet wat de voordelen van taatsdeuren zijn. Er zijn echter ook redenen te benoemen waarom een taatsdeur goed bij verschillende interieurstijlen past. Zo is een taatsdeur doorgaans maatwerk, waardoor het altijd past. Taatsdeuren geven elk interieur een moderne uitstraling. Je kunt snel extra ruimte in huis halen door deze mooie transparante binnendeuren die een draaicirkel van 180 graden hebben. Je hebt hierbij niet te maken met dichtslaande binnendeuren, maar met een deur die met vertraging sluit en een fijne doorgang biedt van ruimte naar ruimte. Doordat er gebruik wordt gemaakt van sterke materialen, krijg je interieur meer diepte en warmte. Wat je ook kunt doen, is een ensuite doorgang maken. Hierbij kun je ervoor kiezen om twee taats draaiende binnendeuren naast elkaar te laten plaatsen. Dit ziet er werkelijk prachtig uit. En een ensuite doorgang geeft de ruimtes ook nog eens een luxe uitstraling.

Waardoor taatsdeuren tevens bij elk interieur passen, komt doordat deze deuren zeer veelzijdig zijn. Door de juiste details te gebruiken, kun je jouw interieur een finishing touch geven. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van strakke grepen in een mat zwarte poedercoating op de taatsdeur. Dit is niet alleen functioneel en slijtvast, maar is tevens een ware eyecatcher. Wat de taatsdeur tevens veelzijdig maakt, is dat je hem eenvoudig linksom en rechtsom kunt draaien en zowel open als gesloten in de nis kunt zetten. Misschien denk je dat het stoere metaal ietwat koud over zal komen in je interieur, maar daar kun je zeker iets aan doen. Zo kun je ervoor kiezen de ruimte aan te kleden met een vloerkleed, zachte kussens en her en der wat sfeervolle planten plaatsen. Ook de details zijn van belang om jouw taatsdeur te laten matchen met de rest van je interieur, waar we je hieronder meer over vertellen.
Door specifieke details aan jouw taatsdeur toe te voegen, kun je deze nog meer laten passen in jouw interieur. Er zijn diverse opties waarmee je jouw taatsdeur een persoonlijke touch kunt geven. Zo heb je onder andere de keuze uit mat of helder glas en kun je ook zelf de vakverdeling in de binnendeur bepalen. Door de juiste details te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw inrichting een persoonlijk karakter zal krijgen en er een mooi geheel ontstaat.

Wil je graag taatsdeuren op maat laten maken? Steel Statements helpt je graag verder! Onze deuren zijn 100% op maat gemaakt en met de hand vervaardigd. Bovendien zijn ze voorzien van een stevige poedercoating die tegen krassen bestand is. Hierdoor heb je nog langer plezier van jouw taatsdeur en zal deze haar mooie uitstraling behouden. Vraag ons gerust om meer informatie over onze op maat gemaakte taatsdeuren en neem vrijblijvend contact met ons op om jouw wensen te bespreken. Het team van Steel Statements zit voor jou klaar om al je vragen omtrent onze taatsdeuren te beantwoorden.

Hopelijk hebben we jou kunnen overtuigen een Steel taatsdeur in huis te halen! Inspiratie opdoen? Volg ons op Instagram of Facebook.