In 4 stappen jouw tuin summerproof voor zwoele borrelavonden

De zomer is officieel begonnen. Dat betekent dat het weer tijd is om heerlijk buiten te gaan zitten. Ondanks dat het weer niet altijd mee zit, kun je natuurlijk wel al in je tuin gaan investeren door een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Trek het onkruid uit de grond, veeg de tegels goed schoon en zet alvast de wijnen koel, want het is tijd om te genieten! Wij geven je graag onze stappen om jouw tuin geheel summerproof te maken voor zwoele borrelavonden met hapjes en een goed glas wijn.

Voorjaarsschoonmaak

Om te beginnen is het vanzelfsprekend dat je van je tuin graag een fijne plek maakt om te zijn. Daarvoor is een voorjaarsschoonmaak in je tuin een goede start. Tijd om de tuinspullen uit de kast te toveren en van je tuin een fijne plek te maken. Reinig de tuintegels, maai het gras, haal het onkruid weg en plaats mooie planten in de tuin zodat jouw tuin weer helemaal vrolijk is. Zoek eens naar leuke tuin inspiratie waarmee je van jouw tuin een heerlijke plek kunt maken. Haal het stof van je barbecue af en je bent bijna ready to go! Wil jij een tof stalen item in jouw tuin? Wij denken graag met je mee over maatwerk voor in jouw tuin. 

Tuinaccessoires

Nadat jouw tuin er weer shiny uitziet, is het tijd om deze opnieuw in te delen. Afhankelijk van de grote van jouw tuin, is het goed om hierbij te bedenken hoe jij zelf het liefst in de tuin zit. Zit je graag op een loungebank, aan tafel of sta je het liefst? Alles is uiteraard mogelijk in jouw eigen tuin. Bij Steel Statements hebben we statafel Levi, een hele toffe stalen statafel mét een wijngoot. Door deze statafel in je tuin neer te zetten, kun je elke dag weer genieten van gezellige borrels met vrienden en familie. Terwijl je aan de tafel staat blijven al jouw drankjes gekoeld. Dat scheelt weer een aantal loopjes naar de koelkast!

Organiseer een geweldige borrelavond

Een van de fijne dingen aan thuis borrelen, is dat je de tafel vol kunt zetten met heerlijke borrelhapjes. Zo ziet statafel Levi er nog leuker uit: met drankjes en hapjes. Trek de keuken in voor de lekkerste, zomerse borrelhapjes zodat je overal op tafel fingerfood hebt staan tijdens jouw borrelavond. Maak een mooie borrelplank met verschillende kazen en charcuterie. Bereid een frisse knoflooksaus met gesneden komkommer, paprika en snoeptomaatjes. Maak eindelijk eens Mexicaanse guacamole met nachos en kaas uit de oven. Schuif meteen wat broodjes erbij in de oven en maak daarmee een smakelijke bruschetta. Top jouw tafel af met aioli, brood en tapenade. Genieten gegarandeerd met deze hapjes!

Geniet van je tuin met de lekkerste wijnen

Ik zie je al denken: dat klinkt goed, maar welke wijn past er nou eigenlijk bij zoveel verschillende hapjes? Daar hebben wij passend wijn spijs advies bij, zodat jij weet wat je er bij kunt schenken. Aangezien er op een borrelplank vaak veel verschillende smaken liggen is het lastig om daar de perfecte wijn bij te vinden. Daarom is het goed om te kiezen voor een wijn die je sowieso heel lekker vindt. Een toegankelijke wijn, die bij verschillende gerechten goed past. Kies voor een fijne frisse en fruitige wijn zoals de VOGA Pinot Grigio of Las Ninas Sauvignon Chardonnay. Als de zon schijnt is Rosé natuurlijk ook altijd een goed idee. Daar is onze Born Rosé uit Barcelona helemaal geschikt voor. Dankzij de tonen van citrus en tropisch fruit waan jij je even helemaal in het buitenland. Als deze wijnen in jouw statafel Levi staan, kan je avond niet meer stuk. Mocht onze statafel Levi nou te groot zijn voor in jouw tuin, dan denken wij graag op maat met je mee welk Steel Statement item perfect bij jouw tuin past. 

Tijd om in de tuin aan de slag te gaan en benieuwd geworden wat Steel Statements voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat goed in jouw tuin past! 

Zie jij zulke borrelavonden ook wel voor je? Je shopt onze stalen toppers hierVolg ons op Instagram of Facebook.