3x Waarom een stalen taatsdeur een blijvende interieurtrend is

Stalen taatsdeur blog

Je hebt hem vast wel eens gespot, een stalen taatsdeur. Het is één van de populairste binnendeuren op interieurgebied en inmiddels niet meer weg te denken uit menig huishouden. Deze musthave steelt de show in zowel een modern als een industrieel of landelijk interieur en is een interieurtrend die ook in 2022 thuishoort in het rijtje woontrends. Ga jij verbouwen, verhuizen óf is jouw oude deur na jaren trouwe dienst nu toch echt aan vervanging toe? In deze blog geven we je drie redenen waarom een op maat gemaakte stalen taatsdeur van Steel Statements écht een plekje verdient in jouw interieur

1. CREEER EEN LICHTE EN RUIMTELIJKE WOONKAMER

Naast dat een stalen taatsdeur een ware blikvanger is in jouw interieur, zorgt deze interieurtrend er ook voor dat jouw woonkamer een stuk lichter en ruimtelijker zal ogen. Door de grote hoeveelheid glas die in de deuren wordt verwerkt, laat deze deur veel meer licht door dan de deur die je nu waarschijnlijk thuis hebt hangen (en zeg nu eens eerlijk… een lichte, ruimtelijke, maar toch knusse woonkamer is toch wat we stiekem allemaal bovenaan ons verlanglijstje hebben staan?). Denk daar een paar warme kleuren op de muur bij, een lekkere knusse bank waar je ’s avonds met vrienden of familie kunt borrelen en een paar sfeervolle kamerplanten. Wat wil je nog meer? Een glazen deur is uniek, tijdloos en geef een luxe en stijlvolle uitstraling. Jij hebt tegenwoordig helemaal geen verbouwing meer nodig! Steel Statements maakt alle stalen deuren speciaal voor jou op maat. Ga jij voor stijlvol en subtiel, een robuuste en stoere binnendeur met houten handgreep of pak je uit en wordt het een stalen scheidingswand met een weerzinwekkende ensuite?

Taatsdeuren & industrieel wijnrek maatwerk

De nachtmerrie van iedereen met kleine kinderen en een ongeluk dat in een klein hoekje zit: je kleintje krijgt zijn of haar vingers tussen de deur en het kozijn. Met een stalen taatsdeur van Steel Statements is dit verleden tijd!
Een stalen taatsdeur is een deur die om een verticale as draait. Dit is een deur die je dus niet in een kozijn laat hangen, maar gewoon lekker in de deuropening. Het effect hiervan is dat de deur hierdoor naar beide kanten kan worden geopend. De draaipunten van de deur, die ook wel de taatsen genoemd worden, bevinden zich aan de boven- en onderkant van de deur. De taatsen worden in het profiel van de deur verwerkt. Hierdoor is het scharnier niet zichtbaar en zweeft de deur als het in de opening. Een stalen taatsdeur kan je dus zien als een soort draaiende wand. Doordat de deur naar beide kanten kan worden geopend, is deze deur ideaal voor mensen met kinderen. Met deze interieurtrend weet jij zeker dat er nooit meer vingers tussen de deur zitten, en hoef je ook niet steeds je ogen in je achterhoofd te hebben.

Bij Steel Statements gaan we niet voor fabriekswerk. Daarom worden al onze stalen toppers, van wijnrek tot stalen taatsdeur 100% met de hand vervaardigd in Noord-Holland. Omdat we gaan voor kwaliteit, spuiten wij jouw stalen item niet zwart, maar geven wij deze een poedercoat. Daardoor kan jij extra lang genieten van jouw stalen deur, wijnrek, trapleuning of balustrade. Wel zo fijn. Omdat we alles op maat maken, krijg jij de kans om jouw droomitem samen te stellen. Heb je de wereld al afgezocht naar een stalen deur die past bij jouw smaak, maar lukt het je maar niet om dát te vinden wat je zoekt? Steel Statements denkt graag met je mee en maakt jouw dromen op interieurgebied waar. Inspiratie opdoen? Bekijk dan onze MAATWERK-pagina.

Wil jij ook graag een stalen item in jouw huis? Je shopt onze stalen toppers hierVolg ons op Instagram of Facebook.